Chana dal är en mustigt, mättande och riktigt smakrikt gryta med kikärtshalvor.
Den här rätten är en de godaste jag vet, superenkel att tillaga varje gång och passar till ris, bröd / tunnbröd.
Recept för 4 portioner
2 dl kikärtshalvor
6 dl vatten
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk vitlöks pulver
0,5 tsk lök pulver
2 st lagerblad
Lite salt.
Såsen
400 g krossade tomater
200 g spenat
1 msk tomatpuré
1 stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
2 st chili torkad eller färska ( Kan minska eller utesluta )
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander pulver
1 tsk Garam Masala
1 st grönsaksbuljong
3- 4 msk färska koriander
4 msk smör eller olja
salt och peppar
2- 3 dl vatten
Gör så här
Tvätta kikärtshalvorna ordentligt och blötlägg dem 30 minuter. Lägg kikärtan i en kastrull tillsammans med övriga ingrediensen och koka tills dem är mjuka , ca 25 minuter.
Skala löken och finhacka, fin riva ingefära och vitlöken.
Hetta upp smör / olja i en kastrull och fräsa löken en stund och tillsätt vitlök, chili och ingefära och rör runt lite. Lägg i torra kryddor, tomatpuré och stek några sek till.
Häll över krossade tomater, kokta kikärt, vatten och smula ner buljong . Låt grytan puttra 25 min. Rör om då och då och späd ut mer vatten vid behöv.
Lägg i spenaten, koriander och smaka av salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter på låg värme.
Servera med önskat tillbehör.
Hoppas att ska smaka!
Huvudingrediensen
6 Responses
Hur lång tid tar det tills halvorna är mjuka?
Ca 25 minuter, tack att du frågar
Hej, hur gör man brödet som finns på bilden med grytan 🙂
Det är naanbröd och det finns bloggen
Tack, tack, tack Khadija för det jättegoda receptet! Hela familjen tyckte det var jättegott!
Åg vad glad jag blir, tack själv snälla