Hela Östafrikanska länder använder den bröden såsom Kenya, Uganda, mozambique och även i Somalia har sin egen varsion. Min tolkning Uganda. En riktigt saftigt och jättegod.
Recept
5 dl mjöl
2 msk socker ( kan uteslutas)
0,5 tsk salt
3 msk olja
2 dl + 2 msk ljummet vatten.
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda väl.
Tillsätt olja och vatten och arbeta degen minsta 10 minuter.
Dela brödet små bollar och lägg i en fat.
Pensla med olja faten och lägg bollarna. Täcka med plastfolie.
Låt degen vila degen 20 minuter.
Kavla bröd så här stor och pensla olja hela degen
Rulla degen hela vägen.
Snurra som en bullar och försätt
Dags att att steka brödet.
Tryck lite med handen och kavla.
Stek bröd med torr stekpannan och pensla med olja innan du vänd den. Fortsätt tills alla brödet är klara.
Hoppas att ska smaka!
19 Responses
Vi bakar också i Eritrea och ethiopia,det är super gott.
ja, vad kalllas i Etiopien och Eritrea
Hej 😊
Går det bra med glutenfritt mjöl? Isåfall vilket?
Mvh Jenny
Hej Jenny! Har inte testat med glutenfritt mjöl så tyvärr kan svara riktigt
Går det att använda annat mjöl då jag är glutenintolerant så funderar jag på majsmjöl ❤
Det borde funkar vilket mjöl som helst
Chapati och sabayad är det inte lika
Jo, nästan innehåller samma ingrediens men det är olika hur man gör degen.
Hej. Jag bor i Oslo o min kollega från Trinidad lagar också såna. Hon kallar det för Japata/Japati. Så har hun mango, potatis o kyckling som hon lägger i. Mums.
Vad gott
Bröden heter Chapati i Pakistan också. Min pappa kommer därifrån och vi är uppvuxna med dessa bröd som han gjorde ofta. Älskar att äta det med grytor! Ska prova detta receptet och hoppas jag får fram rätt smak.
Hopppas att ska smaka
Äntligen min favorit tunnbröd som jag alltid ville lära mig hur man lagar, tack!!!<333
Vad roligt höra, tack snälla
Tekniken påminner lite om kinesiska lökbröd: https://youtu.be/Iew9c7wDfgM
Mvh
Magnus
Älskar dessa, gör det gärna med en Green gram gryta (gröna linser) som jag lärde mig i Kenya. Men undrar bara, min deg blir ofta väldigt kletig så den är svår att hantera. Brukar du använda mer olja eller mer mjöl för att underlätta då?
Åh vad roligt att höra, tack för det. Det är så olika från mjöl till mjöl men använda gärna mindre mängd mjöl nästa gång.
Använda du mer mjöl risken är att brödet bli kompakt.
Så otroligt bra recept, tack för det! Fantastiskt gott och kul att göra!
tack ❤️❤️