Riktigt saftigt chokladkaka med krämig choklad kräm som bara smälter i munnen.
Recept
4 dl mjöl
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl brunsocker
1 dl kakao
1 dl matolja
1 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl brygg kaffe
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat.
Chokladkräm
1 dl socker
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
30 g smör
2 msk kakao
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
100 g mörkchoklad
Gör så här
Blanda i en skål ägg, båda socker, kakao, mjölk, grädde olja och rör runt ordentligt. En annan skål lägg i torra ingrediens och sikta ner i choklad blandningen.
Till sista vänd i varma kaffe tills går ihop. Smörja ugnforma och lägg bakplåtspeppar. Häll över choklad smeten och baka längst ner i ugnen 25 -30 minuter. på 180 g.
Lägg alla ingrediensen till chokladkrämen i en kastrull förutom chokladen och smöret.
Koka upp 2-3 minuter tills det börjare bli tjock. Tar bort kastrullen från spisen och rör ner hackade choklad och smöret. Rör tills chokladen och smöret smälter in.
Tar bort kanterna kakan och gör några håll.
Bre chokladkrämen på hela kakan och ställa in kylen 20 minuter.
Har du flinsalt hemma strö över kakan.
Hoppas att ska smaka!