Mustigt och smakrikt linsgryta med jorsnötssmak. Ni måste bara testa detta recept sååå himla gott. Detta har serverad med chapati. Recept för chapati hittar du Här Chapati – Östafrikanska tunnbröd
EN ANNAN recept gröna linser med Italienska smak hittR DU HÄR Gröna linser med parmesanost och spenat
För 4 portioner
3 dl gröna linser
3 st tomater färska
2 msk tomatpure
1 gul lök
4 st vitlöks
1 msk ingefära
1 tsk spiskummin
1 grönsaksbuljong tärning
1,5 – 2 dl jordnötssmör
5 dl vatten
olja att steka
salt och peppar
2 msk koriander färska.
gÖR SÅ HÄR
Skala löken, vitlöken och ingefära och finhacka. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och ingefära på låg värme 2 minuter. Lägg i tomat puré, spiskumminen och rör runt lite. Häll över hackade tomater, gröna linser och vatten. Smula ner buljongtärning och låt koka 15 minuter. Rör ner jordnötssmör och eventuellt mer vatten vid behöv. Blanda väl och sänka värmen och låt små koka 10 -15 minuter till tills linserna genom kokta. Smaka av salt och peppar och lägg i koriander.
Servera gärna med tunnbröd.
Hoppas att ska smaka!
7 Responses
Vilket mått är det på spiskummin?
Hej! Åh sorry, har fixat nu. ska vara 1 tsk spiskummin
Fruktansvärt god maträtt som jag kommer laga fler gånger här hemma!
Tusen tack, såå glad jag blir dina ord
Jag älskar jordnötssmaken i maten men lagar ibland åt andra som är allergiska mot jordnötter. Har du någon idé om vad man skulle kunna använda i stället för jordnötssmör som inte skulle vara en katastrof smak- och konsistensmässigt?Valnötter och mandlar tåls. Har funderat på mandelsmör. Knepigt.
Ser mycket gott ut!
En fråga bara: Skall det vara linsar från burk som redan är kokt, eller torra linsar?
hej, jag använder torra linser, men du kan också ta vad du har hemma. kokta linser tar inte så mycket tid , så lägg dem i sista minuten.
lycka till