Lättlagade nudlar med färska grönsaker. Fungerar utmärkt att byta ut köttfärsen mot kyckling, biff eller helt vegetariskt.
En så enkel rätt, men väldigt god, som alla i familjen kommer att älska.
Recept för 4 portioner
200 g köttfärs
300 g nudlar
1/2 vitkål finhackade
1 gul lök
3 st vitlök finhackat
2 st morötter strimlor
1 röd paprika strimlor
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk ingefära malen
Såsen
0,5 dl vatten
2 msk ostronsås
3 msk soja light
1 msk mörk soja
1 tsk sushi vinäger
1 msk strösocker
1 tsk sesam olja
0,5 tsk svart peppar
1 dl vatten
Gör så här
Börja med att hacka grönsakerna och lägg dem åt sidan. I en annan skål blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan. Koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll olja i en panna och stek färsen tills den får fin färg. Tillsätt vitlök, lök och 3 msk av såsen som du förberett tidigare och även vatten. låt koka 10 minuter. Häll över köttet i en skål. Tillsätt mer olja och stek vitkål, morötter och paprika. Häll över de kokta nudlarna, såsen och färsen. Blanda väl och servera.