Cilbir – Turkiska pocherade ägg i kryddig yoghurtsås

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Detts serveras till frukost i Turkiet tillsammans med med nybakat bröd och te.

2 dl Turkisk yoghurt
1 vitlök
0,5 tsk kummi
2 st ägg
2-3 msk ättika
4 msk smör
0,5 tsk paprika pulver
0,5 tsk chillflakes/chilipulver
1 grönchilli (kan uteslutas )
2 msk olivolja.
Salt och peppar

Gör så här

Pressa vitlök och blanda i yoghurt , kummi salt och peppar. Rör ordentligt och lägg åt sidan. Mortla grön chilli och tillsätt olivolja och lägg åt sidan.

Koka upp rikligt vatten i en kastrull och tillsätt ättika

Knäck ägget i en sil och låt rinna nån minut. Rör runt vatten lite med sked och ner med ägget. Låt ägget pocherar 2-3 min.

Hetta upp smör och stek chilipulver, paprika pulver nån sekunder utan att bränna vid.

Lägg yoghurt på en tallrik och lägg över pocherade ägget. Toppa chilli smöret och Mortla gröna chilli. Servera gärna med nybakat bröd.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier