recept 10-12 portioner
DEGEN
3 dl mjölk fingret värmt
25 g jäst
0,5 dl farin
0,5 dl strösocker
80 g smör
8-9 vetemjöl
1 ägg
0,5 tsk salt.
Fylling:
130 g smör
2 tsk kanel
1 dl farin socker
1 tsk majsstärkelse
Sockerlag :
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
Frosting:
150 g färska ost
100 smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker.
Gör så här
Värme mjölken i fingervärmet och tillsätt jäste , socker och blanda väl. Låt stå 5 min. Lägg i ägget, kanel, salt och lite i taget mjölet. Mjöla din arbete yta arbeta degen tillsätt smöret. knåda degen 10 minuter för hand. Täcka degen med en kökshandduk ca 30 minuter. Under tiden förbered fyllingen genom att blanda i en skål smör , socker, kanel och majsstärkelse och lägg åt sidan. Kavla ut degen till en stor rektangel och bre ut fyllnigen. Rulla sedan ihop till rulla längs med rektangel långsida. Skär 2 cm tjocka skivor och lägg en ugnsform med bakplåtspapper under. Plast in formen och låt jäsa bullarna 1,5 timme beroende på temperaturen i ditt kök. Sätt ungen 225 grader. Vispa 1 ägg med lite vatten och pensla på bullarna. Baka i mitten av ugnen 17-20 eller bullarna är klara. Koka sockerlagen genom att koka ihop socker vatten i en kastrull. Sockret ska lösas upp i vattnet. Pensla sockerlagen så fort du tar ut bullar från ugnen.
Under tiden att bullarna svalnar , gör frostigt genom att vispa ihop alla ingrediensen till en krämig och len frostingen. Bre frostingen på bullarna , gärna generöst. Du kan servera direkt och ställa in kylen. Hoppas att ska smaka.