Saftigt och lättbakat citronkaka med glasyr. Såå goda dem blev. Det är verkligen beroendeframkallande dem här muffins och smaker mycket citron .
15 st citronmuffins
2 vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
3 st ägg
citron zezt mest från 2 citronner
citron saft från 2 citroner
1 dl strösocker
1 dl farin socker
1 dl rapsolja
1 dl natural yoghurt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
nypa salt.
Citronsirap
0,5 d vatten
3 msk strösocker
citronsaft från 1 citron.
Glasyr med citronsmak
2 dl florsocker
1 msk mjölk
Så här här gör du
Sätt ugnen 175 grader. Blanda torra ingredienserna i en skål och lägg åt sidan. Skölja citriner och Riv det yttersta av skalet och pressa ut saften. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och citronzest pösigt i en bunke.
Rör ner yoghurt, olja, citronsaft och vända försiktigt torra ingredienser. Fördela smeten i 12 pappersformar ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Under tiden förbereda sirapen genom att koka ihop vatten och socker och citronsaft. Ta ut muffins och ringla sirapen över så fort du tar ut ur ugnen och låt muffins stå och dra minst 20 minuter. Blanda ihop florsocker och citronsaft i en liten skål. Ringla glasyren över muffins och garnera citron zezt.
Hoppas att ska smaka