Somaliska tomatsås med okra, paprika, vitlök, koriander och mycket citronsaft.
Detta serveras till ( canjeero) Somaliska tunnbröd. Passar också till spaghetti/färska bröd.
Recepten
500 g färska tomater
12 st okra
4 st vitlök
1 dl koriander
1 gullök
1/2 röd paprika
1/2 gullök
2 st citronsaft, kan minskas
1 grönchilli
Olja att steka
2 tsk xawaash krydda
0,5 tsk svartpeppar
1buljöntärnin
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk paprika pulver.
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
Gör så här
Skala löken och finhacka.skala vitlök och pressa. Tvätta tomterna skär tärningar, finhacka paprikor och koriander.
Hett upp oljan i stekpannan. Fräs löken och vitlöken något minuter, tillsätt hackade tomater, röda paprika, tomatpuré och hälften av okra. Rör runt lite och låt puttra 15minuter. Lägg i kryddor, resten av okra och blanda väl, häll över vattnet och koka ytterligare 10 minuter.
Stäng av värmen och lägg i gula paprika, koriander och citronsaft. Smaka av med eventuella mer salt och peppar.
Servera med färska bröd/canjeero/spaghetti
Hoppas att ska smaka!