Otroligt ljuvligt och mustigt gryta med mycket smak. I grund recept ska man ha natura yoghurt i såsen men hade inte hemma yoghurt och det funkade utmärkt . Om du vill original recept så finns det länken nedan
för 6 portioner
600 g kycklingfilé
2 st gul lök
4 vitlöksklyftor
4 st färska tomater
1 msk tomatpuré
1 msk ingefära
2 st potatisar
2 st morötter
1 grön chilli
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk koriander
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
1 tsk paprika pulver
1 tsk gurkmeja
1 buljongtärning
salt och peppar
2 msk finhackat koriander
olja till stekning.
Gör så här
Börjar med att tina upp kyckling om du använder frysta. Mixa ihop tomater, paprika till pure och lägg ut sidan.
Skala löken, vitlöken, ingefära potatisar, morötter och chili finhacka. Torka kyckling med hushållspeppar och skär i munsbitar. Krydda salt och peppar.
Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling i hög värme tills den fått fin färg. Tar ut kycklingen och lägg åt sidan.
Fräs löken 3 minuter och tillsätt ingefära, vitlöken försatt fräsa nån minut. Lägg i gurkmeja, kummin, kardemumma, kanel, koriander, paprika och stek allt en stund. Tillsätt tomatpuré och rör runt lite, häll över mixade tomater. Blanda väl och låt puttra 10 minuter. Potatisen, morötter och smula ner buljongen och låt koka 10 -15 minuter. Lägg tillbaka kycklingar, kokosmjölken och koka 15 – 20 minuter. Smaka av salt och peppar och rör ner koriander.
Hoppas att ska smaka!
Digaag qumbe- Somaliska kycklinggryta med yoghurt och kokosmjölk