Smakrik och jätte god gryta som passar bröd/rise/ injera
600 g kyckling
4 stora röd lök/ gullök
1 msk ingefära
4 st vitlök
3-4 msk berbere krydda
1 msk koriander pulver
0,5 tsk kardemumma mald
peppar
1 burk passerad tomater
2 msk tomatpuré
1,5 dl niter kibbeh ( kryddat smör ) funkar ghee också
2-3 dl vatten
4 st ägg
Gör så här
Skala löken och finhacka , riva ingefära och vitlöken.
Fräsa löken på låg värme tills löken slappar all vätska ca 10 minuter. Tillsätt smöret och fräs 2 minuter, lägg i vitlök, ingefära och rör runt lite. Lägg i berbere krydda och låt stek minst 20 minuter på låg värme. Hoppa inte den moment det är viktigaste. Rör om i varje 5 minuter.
Tillsätt nu koriander pulver, tomatpuré, peppar och stek ytterligare 5 minuter. Lägg i kyckling och rör runt lite. Häll I tomater, vatten, koka upp och sänka värme. Låt putra grytan 30 minuter och rör om i mellan åt.
Förbered ägget under tiden. Koka vatten en stor kastrull och när börjar koka vattnet lägg i ägget och låt koka 10 minuter. Tar ut ägget lägg i iskallt vatten 5 minuter. Skala ägget och lägg i grytan.
Servera med önskade tillbehör.
Hoppas att det ska smaka!
2 Responses
Hej Khadija, grym bra recept. Men vad betyder Pkt passat tomater?
1 paket passerad tomater?
Hej! tack för du hör av dig till mig. 1 paket passerad tomater