Elotes Mexikanska majskolvar är street food som passar till grillen. Grill majskolvar som toppas med massa gott.
Ni måste bara testa , Såå gott. Du kan antingen grilla eller steka med smör.
Recept 4 portioner
4 st färska majskolvar ca 1 kg
20 g smör
3 msk majonnäs
0,5 dl créme fräsch
25 g fetaost
1 dl Parmesan
1 liten vitlök riven (kan utesluta)
Nypa chiliflaks
Peppar och salt
2 msk koriander.
Gör så här:
- Börja med att smula ner fetaost i en bunke därefter tillsätter du majonnäs, créme fräsch, riven vitlök, parmesanost och chiliflaks.. Därefter rör du ihop och ställer in det i kylskåpet.
- Du kan välja antigen att dra bort skalet på majskolvarna eller enbart dra ner och göra en knut (se bild).
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltad vatten. Lägg i majskolvarna och låt det koka i cirka 7-10 minuter.
- Smält smör och sedan pensla smöret runt majskolvarna.
- Heta upp en stekpanna med lite smör och sedan stek majskolvarna tills de har fått en gyllene brun färg. (Du kan även välja att grilla på en grill).
- Lägg majskolvarna på en fat och pensla över med festost röran och avsluta med att toppa med parmesanost, koriander och chiliflaks.
Hoppas det smakar!
4 Responses
Hej Khadija, kan man utesluta majonnäs eller ersätta det med någonting annat? Bästa, Nathalie
Hej! du kan utesluta helt och använder bara créme fraîches
Varför kokar du dem först? Funkar ju lika bra att bara grilla dem. I Mexiko brukar man välja mellan antingen majonnäs eller creme fraiche, inte blandning av båda, eller ja det är min erfarenhet i alla fall, kan ju finnas olika varianter:). Eloges är en av mina favoriter i Mexiko, jag brukar äta dem med crema y queso:)!
Hej Sara! tack för din synpunkt, uppskattar det verkligen. Jag kokar första för att jag tycker att det bli bra men du kär som du tycker är bra.