English muffins är ett av de godaste bröden som du kan ha i frysen och rosta på morgonen. Det är skolstart runt hörnet och jag vill gärna förbereda enkla recept som barnen kan ta fram och rosta på morgonen själva .
Ingredienser
12 stora muffins
6,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
7 g torr jäst
1 msk strösocker
1 tsk salt
30 g smör rumstemperatur
1 ägg
0,5 dl semalina
Gör så här
Värm mjölken till fingervarmt, tillsätt jästen och strösockret, och låt stå i 5 minuter. Blanda i en stor skål vetemjölet och saltet, och häll sedan över mjölkblandningen samt tillsätt ägget och smöret. Arbeta degen i 10 minuter för hand. Täck degen med kökshanddukar och låt jäsa i 30-40 minuter.
Mjöla din arbetsplats och kavla eller tryck ut degen med händerna till en platta. Stansa ut rundlar på cirka 6-8 cm i diameter och lägg dem i formar som du redan har mjölat med semolina. Strö över mer semolina runt bollarna. Låt jäsa i 30 minuter.
Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna i cirka 3-4 minuter på varje sida tills de fått färg. Lägg på locket under stekningen.
Hoppas det ska smaka!