English muffins

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

12

Svårighet

Enkel

Riktigt gott bröd som passar till frukost , mellanmål

Instruktioner

English muffins är ett av de godaste bröden som du kan ha i frysen och rosta på morgonen. Det är skolstart runt hörnet och jag vill gärna förbereda enkla recept som barnen kan ta fram och rosta på morgonen själva .

 

 

 

Ingredienser

12 stora muffins

 

6,5  dl vetemjöl

3 dl mjölk

7 g torr jäst

1 msk strösocker

1 tsk salt

30 g smör  rumstemperatur

1 ägg

0,5 dl semalina

 

 

 

Gör så här

Värm mjölken till fingervarmt, tillsätt jästen och strösockret, och låt stå i 5 minuter. Blanda i en stor skål vetemjölet och saltet, och häll sedan över mjölkblandningen samt tillsätt ägget och smöret. Arbeta degen i 10 minuter för hand. Täck degen med kökshanddukar och låt jäsa i 30-40 minuter.

Mjöla din arbetsplats och kavla eller tryck ut degen med händerna till en platta. Stansa ut rundlar på cirka 6-8 cm i diameter och lägg dem i formar som du redan har mjölat med semolina. Strö över mer semolina runt bollarna. Låt jäsa i 30 minuter.

Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna i cirka 3-4 minuter på varje sida tills de fått färg. Lägg på locket under stekningen.

Hoppas det ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier