En underbart böngryta med fetaost som serveras med färska bröd.
Syrligt, sur och sött, otroligt gott vegetarisk böngryta.
Recept for 6 portioner
500 g potatis
400 g haricots Färska eller frysta
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk mynta torr
3 msk persilja färska
1 buljongtärning
salt och peppar
1 tsk honung eller socker
1 msk citronsaft
olja
3 dl vatten
till servering
200 g fetaost
2 msk olivolja
0,5 tsk oregano torr
färska bröd
Gör så här
Sätt ugnen på 200 g
Skala potatisen och skär lagom stora.Lägg potatis i en ugnsform och ringla över olivolja. Baka mitten i ugnen 25 minuter.
Skala löken, vitlöken och finhacka. Hetta upp olja i stekpanna och fräs löken, vitlöken något minut. Tillsätt tomatpuré och rör runt lite. Häll över krossade tomater, kryddor och smula ner buljongtärning. Låt koka allt 5 minuter. Lägg i haricots, vatten, socker/ honung och peppar. Koka upp och sänka värmen. Låt puttra bönor tills är mjuka. Vänd i rostade potatisen , citronsaft och stå 5 minuter. Smaka av salt peppar och rör ner finhackat persilja.
Servera gärna med färska bröd och fetaost bredvid.
2 Responses
Ser jättegott ut!
Vilket bröd är det du har här?
tack, Det är Turkiska bröd men tyvärr inte har recept i bloggen.