Frallor med solrosfrön, pumpakärnor och russin.

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

En av godaste frallor med mycket frön. Riktigt saftigt och super enkelt att baka. Inspiration fick jag av min kompis Ninna Werling

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

6 dl vetemjöl

3 dl vatten

2 msk olja

2 msk socker

2 tsk jäst

1 dl pumpakärnor

0,5 dl solrosfrön

1 dl russin

1 tsk salt.

 

Garnera

2 msk kallt vatten att pensla

2 msk solrosfrön att strö över.

 

 

 

 

Gör så här,

 

Börjar med att blötlägga russin i  15 minuter.

Blanda ihop torra ingredienserna i en skål. Och en annan skål blanda ihop vatten, olja , jäst och låt stå 5 minuter.

Håll i mjölblandningen och blanda väl.  Låt jäsa 30 minuter.  Satt ugnen 250 g. Dela degen 8 lika stora och jäsa ytterligare 15 minuter.

Pensla med kallt vatten och strö över olika frön.  Sätt in frallor i ugn och släng ett halv glas vatten nedre i  ugnen. Baka frallorna  mitten i ugnen 12 minuter.

 

Vad tyckte du om receptet?

8 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier