Fluffiga och lättbakat frallor med tranbär. Riktigt gott bröd som du njuta när som helst.
Perfekt till frukost, till soppa eller mellanmål
8 -9 dl fullkornmjölsvetemjöl
3 dl mjölk ljummet
2 st ägg
1 msk torr jäst
3 msk honung/ socker
100 g smör smält
1 dl tranbär
1 tsk salt
1 ägg att pensla
2 msk solrosfrön
Gör så här
Lägg i en skal mjölk, jäst och socker/ honung och vänta 5 minuter.
Tillsätt ägget, smälta smöret, mjölet, tranbär och salt. Blanda ordentligt med slev. Mjöla din arbetsyta och arbeta degen 5 minuter.
Lägg tillbaka i skålen och låt jäsa 40 minuter. Dela 12 st bollar. Lägg bollarna i en ugn form med bakplåtspeppar under. Täcka med ren kökshandduk och låt jäsa 20 minuter. Vispa ägg med lite vatten och pensla på bollar och strö över solrosfrön eller din önskat frön. Sätt ugnen 250 g och baka i mitten av ugnen 8-12 minuter.