Söndagsfrukost eller brunch – helgens höjdpunkt! Inget slår en tallrik med tyska pannkakor, perfekt för att starta dagen på bästa sätt.
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
3 ägg
3,5 dl mjölk
1 msk strösocker
2 dl blandade bär
40 g smör
1 tsk malen kardemumma
En nypa salt
1 msk mandelmassa (kan uteslutas)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg smöret och bären i en stekpanna och sätt in den i ugnen i 10 minuter så att smöret smälter och bären mjuknar.
- Under tiden, vispa ihop ägg, socker och hälften av mjölken i en bunke tills det är ordentligt blandat.
- Tillsätt vetemjölet, kardemumma och en nypa salt, och blanda försiktigt för att få en slät smet utan klumpar.
- Häll i resten av mjölken och rör om tills allt är väl blandat.
- Ta ut stekpannan med smör och bär ur ugnen och häll över smeten.
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter, eller tills pannkakan har fått fin färg och är genomgräddad.
- Riv gärna över mandelmassa om du vill, och servera med lättvispad grädde.
2 Responses
Hej. Tack för inspiration. Ser mycket gott ut. Ska testa!
Ps. Kardemumman är inte med i beskrivningen.
tack själv, har ändrat nu