Githeri- Kenyanska traditionella böngryta.

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Hett vegetariska böngryta och riktigt mättande som passar både till ris, chapati och även mat vete.

390 g ekologiska kidney bönor

390 g  Ekologiska stora vitabönor

3  st tomater/ 1 burk krossade tomater

1 stor potatis

2 st morötter

1 röd paprika

3 st vitlök

1 gul lök

1 liten skiva ingefära

150 g spenat

2 dl grönsaksbuljong / vatten

0,5 dl matlagning grädde ( kan uteslutas)

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk  svartpeppar

0,5 tsk rökt paprika

0,5 tsk chili pulver ( kan uteslutas )

2 msk färska koriander / persilja

1 tsk Garam Masala

salt och peppar

olja.

 

Gör så här

 

Skala löken,  vitlöken  och finhacka.

Skalla potatisen, morötter och skär små tärningar även paprikan. Använda du färska tomater så måste du mixa till slät.

Hetta upp oljan i stekpannan och fräsa löken, vitlöken och ingefära tills dem är mjukna. Tillsätt mixade tomter och alla kryddor. Rör runt lite och lägg i potatisen , morötter och blanda väl. Häll över buljong / vatten och låt koka 15 minuter.

Skölja både bönorna och låt rinna av. Tillsätt grädde och låt puttra 5 minuter till. Lägg i bönor, spenaten och blanda väl.

Smaka va salt peppar och servera med önskat tillbehör.

 

Tips du kan ha majs  i grytan.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier