Ingefära doftande grön soppa med kokosmjölk och mycket vitlök. Den här soppa är perfekt för kyliga dagar eller när man känner sig lite förkylda. Super god och lättlagat soppa. Har serverat med stekta kronärtskocka.
4 portioner
6 dl fryst ärtor
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
1 msk ingefära
6 st vitslök
1 grön chili ( KAN uteslutas)
2 st morötter
1 grönsaksbuljong tärning
3 msk persilja
4 dl vatten
2 msk matolja
salt och peppar .
Topping
400g kronärtskocka
1 vitlöksklyftor
2 msk smör
0,5 tsk paprika pulver
nypa chiliflaks
salt och peppar.
Gör så här
Skala löken, vitlöken och finhacka. Riva fint ingefära och hacka små tärningen chili. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken en stund. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och stek allt under omrörning några minuter. Lägg i frysta gröna ärtor, morötter och häll över kokosmjölk och vatten. Smula ner buljongtärning och låt puttra 25 minuter på medelvärme. Under tiden förbereda topping genom att steka kronärtskocka. Skölja ordentligt kronärtskocka och torka med hushållspapper. Hacka kronärtskocka väldigt fint. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme utan att bränna vitlök. Vänd i kronärtskocka och smaksätt paprika, chili och smaka av salt och peppar. mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna bredvid kronärtskocka, bröd och lime.
3 Responses
Den här soppan ska jag laga. Låter så otroligt gott. Köpte nyligen en stor påse frysta ärtor för en annan maträtt och har letat efter ett bra recept att använda ärtorna till.
Ska man använda färska kronärtskockor eller på burk?
Tack för alla härliga recept!
Jag tog jordärtskockor. Det blev också gott men nästa gång blir det kronärtskockor.
åh vad roligt att höra, lycka till med matlagningen.