Ibland bli jag förvånad på mig själv hur kan jag slänga ihop något rätt och bli otroligt gott.
Denna rätten har tyvärr inte rickigt namn utan bara slänga ihop några ingrediens men kalla ändå gröna linser med parmesan smak
Recept
2 dl gröna linser
5 dl grönsaksbuljong/ vatten
100 g baby spenat
1,5 dl parmesanost
2 st salladslök/ liten gul lök
2 st fin riven vitlöks
1 tsk oregano
1 dl olivolja god kvalité
salt och peppar
1 msk finhackat persilja
olja + smör
1 dl vatten
Gör så här
Tvätta linser ordentligt och lägg i en kastrull. Häll över buljongen / vatten och koka tills linserna är genom kokta.
Hetta upp 3 msk olja + smör i en stekpanna och stek salladslöken / gul lök och vitlöken något minut. Tillsätt oregano och kokta linserna. Stek allt under omrörning och häll över vatten. Låt puttra 5 minuter på låg värme. Mossa häften av linserna med potatisstamp. Rör ner spenaten, parmesanost och smaka av salt och peppar. Lägg linserna på fat och garnera med olivolja , persilja och mer parmesanost. Servera med färska bröd eller tunnbröd.
Hoppas att ska smaka!
4 Responses
Vilken bra idé! En av min mans nya favoriträtter! Jättegott!
Vad roligt att höra, tack snälla att du berätta det
Nästan tomt i kylen idag men så hittade jag det här receptet. Det räddade kvällen 🙂 Jättegott!
åh såå glad jag blir, tack snälla