Halloumi & majsbiffar

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Dem här biffar är mina barns favoriter, dem kan äta som snacks hela dagen. Dem är otroliga goda. Perfekt för matlåda också.

Recepten

200 g halloumi
300 g majs
1ägg
0,5 dl persilja
1 tsk paprika pulver
2 tsk oregano
1 tsk gurkmeja
Nypa chillflakes
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1- 2dl mjöl.
Olja att steka

 

Gör så här
Tvätta ordentligt halloumi för att det är mycket saltat eller blötlägga 15 minuter i vatten. Mixa hälften av majset till puré och spara resten. I en stor bunke lägg i alla ingredienser och riva halloumi med rivjärn och blanda allt väl. Stek med smör och olja 2-3minuter per sida.

Jag har serverat supergod potatis och morotslsallad.

Krämig potatis och morots sallad.

5 st potatis
2 stor morötter
1 dl majonnäs
1 dl krem fraiche
1-2 msk boston gurka
1 tsk kapris
1 äpple finhackad
0,5 dl persilja/dill
1 liten rödlök
Salt och peppar.

Gör så här

Skala potatis, morötter och skär i tärningar. Koka med lättsaltat vatten tills dem är mjuknat, inte över koka.
Sila av ordentligt och låt svalna helt
Finhacka persilja, rödlöken och skär äpple tärningar också. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar och ställ i kylen tills servering.

Hoppas att ska smaka.

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Älskar det här receptet! 😍 precis som dina barn brukar jag äta de här som snacks när det finns överblivna i kylen, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *