Det är mycket du kan göra med sötmjölk såsom, hemgjort glass, olika frozing till muffins, tårtor och till sockerkaka stället för socker. Detta behöver lite tålamod och lite tid.
Recepten
6 dl mjölk
2 dl strösocker
Nypa bikarbonat, allt du behöver göra
Hälla i en kastrull mjölk och socker och koka upp. Du ska INTE blanda med sleven tills den börjare koka. Rör runt några sekunder och sänka värmen. Låt små koka 35-40 minuter på låg värme. Skumma bort fettet
Tryck bilden för se bättre
After 35- 40 minuter kommer se ut så här gulaktigt. Tillsätt bikarbonat och rör runt 3-5 minuter. Stäng av värmen och kallna helt. Häll i glasburk och förvara i kylen.
Håller i två vecko i kylen.
One Response
Vilken sorts mjölk ska man använda? Hel-, mellan-, lättmjölk? Går det bra att använda växtbaserad mjölk dom.mandelmjölk?