Hemgjorda fiskpinnar med hemgjorde sötpotatispommes är blanda godaste som finns och till det serveras tartarsås.
Mina barn hjälpa gärna till i köket när det är deras favorit mat.
Recept för fisken
600 g torkrygg
1,5 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
2 st ägg
1 tsk paprika pulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
50 g smör.
Sötpotatispommes
700 g sötpotatis
olja att fritera.
tartarsåsen
1,5 dl Cream fräsch
3 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap.
1 tsk kapris
1 msk dill finhackat
1 msk persilja
salt och peppar.
Gör så här
Börjare med att skala potatisen skiva fint och lägg vatten en stor skål ca 30 minuter.
Sila av potatis och lägg i en kökshandduks och torka ordentligt.
Värma upp olja och fritera potatisen omgångar tills potatisen blivit krispig och krydda med flingsalt.
Lägg pommes i ugnen 100 g värme medan du förbereder fisken.
Lägg alla ingrediensen till såsen och ställa in kylen.
Förbered tre olika tallrik ströbrödet, mjölet och uppvispade ägget. Tillsätt i mjölet paprika pulver salt och peppar och blanda väl.
Använda du frysta fisk tina i god tid och torka ordentligt med hushållpeppar och skär fisken i längden tre delar
Krydda fiske salt och peppar på bada sidan. Vända fisken i mjölet första och sedan ägget och sista i ströbrödet.
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbruna på båda sidan. Låt fisken rinna av hushållspapper.
Hoppas att ska smaka!