Hemgjorde fiskpinnar med sötpotatispommes och tartarsås.

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Hemgjorda fiskpinnar med hemgjorde sötpotatispommes är blanda godaste som finns  och till det serveras tartarsås.

Mina barn hjälpa  gärna till i köket  när det är deras favorit mat.

 

 

Recept för fisken

600 g torkrygg

1,5 dl ströbröd

1 dl vetemjöl

2 st ägg

1 tsk paprika pulver

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk salt

50 g smör.

 

Sötpotatispommes 

700 g  sötpotatis

olja att fritera.

 

tartarsåsen

1,5 dl Cream fräsch

3 msk majonnäs

1 tsk dijonsenap.

1 tsk kapris

1 msk dill finhackat

1 msk persilja

salt och peppar.

 

Gör så här

 

Börjare med att skala potatisen skiva fint och lägg vatten en stor skål ca 30 minuter.

Sila av potatis och lägg i en kökshandduks och torka ordentligt.

Värma upp olja och fritera potatisen omgångar  tills potatisen blivit krispig och krydda med flingsalt.

Lägg pommes i ugnen  100 g värme medan du förbereder fisken.

Lägg alla ingrediensen till såsen och ställa in kylen.

 

 

Förbered tre olika tallrik ströbrödet, mjölet och uppvispade ägget.  Tillsätt i mjölet paprika pulver salt och peppar och blanda väl.

Använda du frysta fisk tina i god tid och torka ordentligt med hushållpeppar och skär fisken i längden tre delar

Krydda fiske salt och peppar på bada sidan.  Vända  fisken i mjölet första och sedan ägget och sista i ströbrödet.

Hetta upp smöret i en stekpanna och stek  fisken  gyllenbruna  på båda sidan.  Låt  fisken rinna av hushållspapper.

 

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier