Mustigt och het kött gryta som passar perfekt till färska bröd , kokta ris och pasta. Serveras med kokta ris och smör stekt kål
Ni måste bara testa
600 g nötkött små bitar
1 msk blandat kryddor ( se recept nedre )
1 stor gul lök hackat strimlor
4 st vitlöksklyftor riven
1 chili fin hackat
1 msk färsk ingefära fin hackat
1 tsk paprika pulver
1 tsk gurkmeja
2 tsk matolja
1 msk smör
salt och peppar
1 buljongtärning köttsmak
2 st potatis
2 morötter
1 gul paprika finhackat
1 salladslök hackat
2 st tomater hackat
1 msk tomatpure
4 -6 dl kokande vatten
1 msk persilja hackat avsluta
Så här du gör
Skär köttet i mun bitar och lägg i en skål. Tillsätt torra kryddor , olja och låt gärna marinera 1 timme.
Hetta upp olja , smör i en panna och stek köttet lite i taget. Lägg löken, ingefära och vitlök. stek under omrörning en stund. Tillsätt tomatpuré, färska tomater och rör runt. Häll över kokande vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka 30 minuter under lock. Rör gärna om då och då under tiden. Lägg i potatisen, morötter och eventuellt mer vatten. Avluta med paprika , salladslök.
Hoppas ska smaka
Blandat
1 tsk koriander malen
0,5 tsk spiskummin
1 tsk lök pulver
nypa kanel malen
nypa kardemumma malen