Honung och vitlök glaserad lax.

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Idag ska ni  få ett recept som  har funnit  hos oss  väldigt länge. Mina barn är totalt förälskad denna rätt. Sött, surt och jättegott lax. Det enda du behöver är bara 20 minuter.   Du kan servera med gos sallad, ungsbakat potatis eller ris.

Instruktioner

Idag ska ni  få ett recept som  har funnit  hos oss  väldigt länge. Mina barn är totalt förälskad denna rätt. Sött, surt och jättegott lax. Det enda du behöver är bara 20 minuter.   Du kan servera med gos sallad, ungsbakat potatis eller ris.

 

Recept för 4 port

600 g laxfile

4 msk hunong

3 msk smör

1 msk olja

2 msk Thailändsk Ljus Soja

3 st vitlöksklyftor

2  msk persilja

salt och peppar

1 tsk chiliflakes

2 msk vatten

 

 

Gör så här

 

Tina laxen om det är frysta.  Krydda laxen med salt och peppar på båda sidan.     Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek laxen 3 min per sida.  Blanda i en skål hunong, vitlök , soja vatten och chili. Tillsätt såsen i laxen och låt puttra 5- 7 min.

Avsluta med hackade persilja. Servera gärna med god sallad.   Hoppas ska smaka .

 

 

Jag har serverad med ungsstekt potatis med mycket parmasen ost.

 

Tyvärr har inget recept på denna potatis.

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier