Injera – lättlagat Ethiopian och Eritrea injera

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

I vanliga fall brukar ta tre dagar att göra injera.

3 dl vetemjöl special
2 dl lantbrödsmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk torr jäst
1 tsk bakpulver
6-7 dl vatten

Lägg i en stekpanna lantbrödsmjöl och special mjölet och rosta 10 -15 minuter på spisen och låt svalna.

Lägg allt i blandar och mixa ordentligt.

Låt jäsa 1,5 – 2 timmar. Häll i 0,5 dl vatten och mixa en gång till,  smeten ska vara precis som pannkaka smeten.

Baka en torr stekpanna.

Hoppas att det ska smaka!!

Vad tyckte du om receptet?

6 Responses

  1. Det står jäsa 1,5-2 timmar. Och mixa lite till. Menar du sen att man ska hälla i 0,5 dl vatten och blanda och sen steka?

  2. Kommer de här ha samma syrliga smak som injera gjort på teff? Det hade varit kul att få recept på vegetariska afrikanska grytor. Jättebra sida!

    1. HeJ! VAD KUL ATT HÖRA. nej inte lika syrliga som vanliga Injera som bör jäsa 3 dygn. Men det är lite förenklat.
      Har också några grytor som passar till injera

  3. Hej, skulle du även kunna lägga upp recept på injera med teff? Alltså originalet. Älskar dina recept <3

  4. Hej! Jag blev alltid hembjuden till en vän som bjöd på injera och som tillbehör nån fruktansvärt stark färs av nått slag. Vet inte vad tillbehöret hette men kan lääängta efter de ivland, vet du vad det kan vara? Skulle sååå gärna vilja ha recept på de isåfall 🤗
    Mvh/Marlene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier