I vanliga fall brukar ta tre dagar att göra injera.
3 dl vetemjöl special
2 dl lantbrödsmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk torr jäst
1 tsk bakpulver
6-7 dl vatten
Lägg i en stekpanna lantbrödsmjöl och special mjölet och rosta 10 -15 minuter på spisen och låt svalna.
Lägg allt i blandar och mixa ordentligt.
Låt jäsa 1,5 – 2 timmar. Häll i 0,5 dl vatten och mixa en gång till, smeten ska vara precis som pannkaka smeten.
Baka en torr stekpanna.
Hoppas att det ska smaka!!
5 Responses
Det står jäsa 1,5-2 timmar. Och mixa lite till. Menar du sen att man ska hälla i 0,5 dl vatten och blanda och sen steka?
Hej! menade häll över 0,5 dl vatten och mixa en gång till. har ändrat nu
Kommer de här ha samma syrliga smak som injera gjort på teff? Det hade varit kul att få recept på vegetariska afrikanska grytor. Jättebra sida!
HeJ! VAD KUL ATT HÖRA. nej inte lika syrliga som vanliga Injera som bör jäsa 3 dygn. Men det är lite förenklat.
Har också några grytor som passar till injera
Hej, skulle du även kunna lägga upp recept på injera med teff? Alltså originalet. Älskar dina recept <3