Super saftiga och riktigt goda köttbullar som kokas i en mustig tomatsås.
Lyxigt vardagensmat.
500 g nötfärs
0,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 gullök
2 st vitlök
0,5 dl ströbröd
2 msk persilja finhackad
1 dl parmesanost
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt.
1 ägg
Gör så här
Blanda ihop grädde, mjölk och ströbröd och låt stå på sidan 10 minuter.
Riva löken med rivjärn och vitlöken, finhacka persilja.
Lägg allt i en bunke och tillsätt ströbröd blandningen, blanda med händerna ordentligt och forma sedan lagom stora bullar. Stek dem med olja tills dem får fin färg. Tar ut och lägg åt sidan.
Tomatsås
1 pk krossade tomater
1 gullök
3 st vitlök
1 tsk örtkryddor
1 tsk socker
Salt och peppar.
I samma stekpannan som du stekte köttet häll i mer olja och fräsa lök, vitlök nån minut, tillsätt tomater, socker, örtkryddor, salt, peppar och vatten. Låt tomatsås puttra 15 minuter. Sänka värmen och lägg i köttet, låt koka 10 minuter. Servera gärna med spaghetti.
Hoppas att ska smaka!