Här möts cookies, jordgubbar, vit choklad och smuldeg. Tänk dig att du äter saftiga cookies med jordgubbar och vit choklad.
En saftig cookie-botten som sedan varvas med färska jordgubbar, choklad och toppas med smuldeg. Serveras med vaniljglass – mums.
Botten
160 g smör
1,5 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,t tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
nypa salt.
Fylling
400 g jordgubbar
200 g vit chocolaté
Smuldeg
50 g smör
1 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker .
Gör så här
Smält smöret i en kastrull, tillsätt strösocker och rör runt. Lägg i havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda tills allt går ihop. Bred ut degen på en stekpanna. Förgrädda kakorna i 10 minuter. Under tiden förbered smuldegen genom att blanda ihop smör, mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Ta ut kakan och lägg på skivade jordgubbar och chokladen och strö över smuldegen. Skjutsa in den igen i ugnen i cirka 10-15 minuter. Låt svalna en stund innan servering. Servera med glass, funkar bra utan glass också.