Supergoda munkar som du gör på nolltid
Du kan ha i kylen minst en vecka och varma bara när du är sugen.
recept
4 dl mjöl
4 msk socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 msk mjölk
2-3 msk florsocker att strö över munakrna.
Gör så här
Blanda torra ingrediensen i en skål och lägg åt sidan.
Smälta smöret och låt svalna helt.
Vispa ägget i liten skål, rör ner ägget i mjölbladningen , smälta smöret och mjölken.
Arbeta degen till smidigt deg och låt vila 10 minuter.
Mjöla din arbetsyta och kavla degen.
Dela degen i mitten 5 delar och skär varje del 6-7 små munkar.
Du kan forma munkarna eller göra fin monster med en kniv . (Se bild ned)
Detta är inte måste men det bli vackert.
Hetta upp olja i en djup kastrull och fritera munkar ca 1 minut per sida tills dem har fått fin färg.
Ta upp munkarna med slev och låt dem rinna på hushållpeppar.
Lägg munkarna på fat och strö över florsocker.
Servera gärna med tillsammans en kopp te/ kaffe.
Hoppas att ska smaka
4 Responses
Waaw mashlh jag undrar kan man tar bort ägget?
Tack snälla, jag har inte testat utan ägg
Jättegoda!
Först kavlade jag degen för tunt, andra gången blev dom jättefina.
Jag hade saffran i, det kan jag rekommendera.
Saffran måste testa