Lättbakat bröd med dinkelmjöl. En riktigt god och smakrikt bröd.
Recept
2 dl mjölk
1 dl vatten
1,5 tsk jäst
1 tsk bröd krydda
2 msk honung
1 tsk salt
2 msk olja
7-8 dl mjöl dinkelmjöl.
Gör så här
Blanda ihop mjölk, vatten och rör ner jäst, honung och rör runt lite. Häll i olja, bröd krydda och mjöl lite i taget och med blanda med slev. Spara lite mjöl till på bordet. Mjöla på bakbordet och arbetar deget det är lite kladdig deget och det är så den ska vara. Dra ut deget lite och rulla som rulltårta och lägg bakform som du smörj med smör och mjölet på. Täcka med plastfolie och låt jäsa 4 timmer i rumstemperatur. Eller ställa in kylen över natten.
Sätt ungen på 200 g och grädda 30 minuter i lägsta ner i ugnen.
Låt svalna brödet innan du skär.
Hoppas att ska smaka!