Keftedes är Grekiska köttbullar som smaksättas med dill, mynta, och massa persilja. Otroligt goda och lätt att blanda ihop.
Riktigt saftigt och super goda köttbollar som serveras med tzatziki och en god sallad.
Recept för 6 portioner
1kg nötfärs
1 dl ströbröd
1 dl persilja
0,5 dl dill
0,5 dl mynta
0,5 dl koriander
1 ägg
1 gul lök
3 st vitlöks
1 tsk paprika pulver
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
1 salt
olja och smör
Gör så här
Skala löken, vitlöken och mixa ihop dill, mynta, persilja, koriander. Blanda i köttfärs och tillsätt ägget, paprika pulver, spiskummin, salt och peppar ordentligt. Frukta dina händer och forma fina bollar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 minuter per sida.
6 Responses
Kan man göra detta med kyckling eller kalkonfärs?
Kycklingfärs funkar bra
Blev mycket gott med lammfärs. Hade i lite citronsaft också. Tack för en inspirerande blogg speciellt för recepten från den afrikanska kontinenten.
Åh vad roligt att höra. tack snälla att du dela med dig
Mycket goda grekiska köttbullar som fick väl godkänt av min man som är av grekiskt ursprung. Jag har även gjort din ghanesiska kikärtsgryta, även den mycket god. Nästa rätt blir coconut rice. Tack för en mycket rolig och givande matblogg.
Åh vad glad jag blir att höra det. tack snälla