Keftedes – Grekiska köttbullar

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Keftedes är Grekiska köttbullar som smaksättas med dill, mynta, och massa persilja. Otroligt goda och lätt att blanda ihop.

Riktigt saftigt och super goda köttbollar som serveras med tzatziki och en god sallad.

 

 

Recept för 6 portioner

1kg nötfärs

1 dl ströbröd

1 dl persilja

0,5 dl dill

0,5 dl mynta

0,5 dl koriander

1 ägg

1 gul lök

3 st vitlöks

1 tsk paprika pulver

1 tsk spiskummin

1 tsk svartpeppar

1 salt

olja och smör

 

Gör så här

Skala löken, vitlöken och mixa ihop dill, mynta, persilja, koriander. Blanda i köttfärs och tillsätt ägget, paprika pulver, spiskummin, salt och peppar ordentligt.  Frukta dina händer och forma fina bollar.  Hetta upp  olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca  3 minuter per sida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

6 Responses

  1. Blev mycket gott med lammfärs. Hade i lite citronsaft också. Tack för en inspirerande blogg speciellt för recepten från den afrikanska kontinenten.

  2. Mycket goda grekiska köttbullar som fick väl godkänt av min man som är av grekiskt ursprung. Jag har även gjort din ghanesiska kikärtsgryta, även den mycket god. Nästa rätt blir coconut rice. Tack för en mycket rolig och givande matblogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier