Snabblagat risrätt från kinesiska kök, där rise, ägg och önskat grönsaker stekas och smakas med soja, ostersås och sesame olja. Väldigt gott.
4 dl kokta rise ,helt kallt
2 st morötter
2 dl gröna ärtor
50 g vitkål
3 st salladslök
4 st ägg
2 msk soya
2 msk ostersås
1 msk mörk soja sås
1 tsk sesamolja
3 st vitlök
1 liten lök finhackad
Salt och peppar
Olja + smör att steka
Gör så här
Börjar med att Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt kallna helt.
Hetta upp liten olja i stekpannan och knäck ägget direkt i panna och rör runt lite tills den stelnat. Tar ut och lägg åt sidan.
I samma stekpannan häll i mer olja och smör , lägg i hackade morötter, vitkål och fräs ordentligt. Tillsätt hackad löken och vitlöken och stek lite till. Häll i kokta riset, gröna ärtor och såsen blandningen.
Stek allt på hög värme tills allt går ihop. Vänd i stekta ägget, finhackad salladslök pch rör runt lite. Smaka av salt och peppar och eventuellt mer sesamolja.
Servera direkt.
Det är dem här såsen som jag använder och även till stekta nudlar.
Hoppas att ska smaka!