klassisk lasagne

Kök

Italiensk

Tid

60 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

Klassisk italiensk lasagne

Instruktioner

Klassiska italienska  lasagne är nog en av godaste som finns. Riktigt krämig och gott.

recept för 6 portioner

 

500 g  lasagneplattor

500 g nötfärs

2 stora morötter

2 selleristjälkar

1 gul lök

4 st vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk timjan

1 tsk oregano

3 st lagerblad

2 st buljongtärning köttsmak

0,5 dl olivolja

salt och peppar

3 dl vatten

 

Béchamelsås

 

50 smör

4 msk vetemjöl

8  dl mjölk

400  g ost

muskot, finriven.

 

Gör så här: satt ugnen 200 grader

 

Skala löken, vitlöken och hacka fint.  Finhacka  morötterna och selleristjälkar.  Hetta upp olja i en djup kastrull och fräs färsen. Tillsätt löken och vitlöken och låt fräsa en stund. Lägg i de torra kryddorna och tomatpurén, morötter, selleri  och fortsätt att steka under omrörning. Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock i 30 minuter.

Såsen börjar med att smälta smöret i en kastrull och röra ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt, och tillsätt sedan 1,5 dl ost i såsen.

Varva köttfärssås, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsform, där du avslutar med bechamelsås och den återstående osten. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter. Låt lasagnen stå i 5-10 minuter innan du skär i den.

 

Hoppas ska smaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Hej! Tack för alla goda recept Khadija! Må Allah belöna dig. Använder du färska eller torra lasagneplattor i receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier