Recept 4 portioner
500 g lammfärs (funkar också nötfärs )
1 dl ströbrödet
1 gul lök riven
1 dl persilja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprika pulver
2 st vitlökskyftor
1 ägg
salt och peppar
olja och smör att steka
Gör så här
Skala löken ,vitlöken och riva gärna löken med rivjärnen. Lägg köttet i stor skål och tillsätt alla ingredienser. Blanda allt med händer så allt blandas ordentligt. Låt gärna stå 1,5 timme. Forma sedan till biffar som köttbullar eller långa biffar. Hetta upp olja , smör i en panna och stek köttet 4- 5 minuter tills köttet är genom stekta.
Servera med önskar tillbehör.
2 Responses
Hej,
Vad är det för sås du doppar biffarna i på bilden ☺️
majo, chilisås. Jag tar alltid vad jag har hemma och funkar utmärkt alltid