Koreanska friterad kyckling

Kök

Asiatisk

Tid

60 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

Riktigt krispigt kyckling

Instruktioner

Riktigt krispig friterad kyckling som vändas super god sås. Barnen hade sina vänner hemma igår och blev lite festligt här hemma och alla njur detta fantastiska koreanska kycklingen.

 

Recept för 6 portioner 

1 kg kycklinglårfilé

1 tsk salt

1 tsk peppar

2 st vitlöksklyftor

1,5 dl natural yoghurt

 

Panering

2 dl vetemjöl

1 dl majsstärkelse

1 tsk paprika pulver

1 tsk vitlöks pulver

1 tsk bak pulver

salt och peppar

olja att fritera kyckling

Såsen 

1-2  msk go chujang  ( koreanska chili paste )

3 msk ketchup

2 msk farin socker

1 msk honung

2 msk light soja

2 tsk sesamolja

1 dl vatten

2 st vitlöksklyfta pressad

1 tsk ingefära riven

2 st salladslök att garnera

 

Gör så här 

Skär kyckling i mun bitar och lägg en stor skål. Tillsätt yoghurt, pressat vitlöken och salt och peppar. Blanda ordentligt och täcka bunken med plast och låt marinera kycklingen  1 timme.  En annan skål blanda mjöl, majsstärkelse, paprika pulver, bakpulver, vitlöken och salt m peppar. Vända runt kycklingbitarna i panering och lägg på ett fat. Hetta upp olja till 180 grader. Fritera kyckling i omgångar ca 2-4 och gärna dubbel fritera.

 

Blanda samman alla ingredienser till såsen och koka upp  2-3  minuter under omrörning.  Tillsätt dem friterad kyckling och vända  runt ordentligt i såsen. Avsluta med finhackat salladslök och servera direkt med kokta ris.

Hoppas att ska smaka

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier