Riktigt krispig friterad kyckling som vändas super god sås. Barnen hade sina vänner hemma igår och blev lite festligt här hemma och alla njur detta fantastiska koreanska kycklingen.
Recept för 6 portioner
1 kg kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl natural yoghurt
Panering
2 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
1 tsk paprika pulver
1 tsk vitlöks pulver
1 tsk bak pulver
salt och peppar
olja att fritera kyckling
Såsen
1-2 msk go chujang ( koreanska chili paste )
3 msk ketchup
2 msk farin socker
1 msk honung
2 msk light soja
2 tsk sesamolja
1 dl vatten
2 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk ingefära riven
2 st salladslök att garnera
Gör så här
Skär kyckling i mun bitar och lägg en stor skål. Tillsätt yoghurt, pressat vitlöken och salt och peppar. Blanda ordentligt och täcka bunken med plast och låt marinera kycklingen 1 timme. En annan skål blanda mjöl, majsstärkelse, paprika pulver, bakpulver, vitlöken och salt m peppar. Vända runt kycklingbitarna i panering och lägg på ett fat. Hetta upp olja till 180 grader. Fritera kyckling i omgångar ca 2-4 och gärna dubbel fritera.
Blanda samman alla ingredienser till såsen och koka upp 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt dem friterad kyckling och vända runt ordentligt i såsen. Avsluta med finhackat salladslök och servera direkt med kokta ris.
Hoppas att ska smaka