Koreanska färs är lättlagat, smakrikt och jättefavorit hos oss.
Lagar den rätten en gång i vecka för att mina barn älskar det.
Recept
500 g nötfärs/ vegofärs
4 msk soja sås
2 msk mörk soja
2 msk brunsocker
1 msk risvinäger
6 st vitlök finhackat
1 msk färsk ingen fara
1 msk sesamolja
1 gul lök finhackat
3 st salladslök
olja
salt och peppar
Här är det såsen som jag använder.
Gör så här
Skala vitlöken, löken och finhacka.
Blanda ner alla ingrediensen i färsen förutom sesamolja och låt marinerar 30 minuter men helst 2- 3 timmer.
Hetta upp olja i stekpannan tills det bli riktigt värmt och lägg i färsen. Rör runt ordentligt tills klumpfri köttet. Låt steka 15 minuter eller tills all vätska suget in. Tillsätt hackade salladslöken, sesamoljan och smaka av salt och peppar.
Servera gärna jasmin ris och valfri grönsaker.
Hoppas att ska smaka.
10 Responses
Har inte lagat mat på länge men var bara tvungen att testa denna. Bland det godaste jag lagat på länge! Tack för inspirationen! 🙂
åh, vad glad jag blir. tack snälla
Hej!
Ser supergott ut 😋 Håller på att tillreda nu med att marinera köttet. Tänkte bara fråga hur du för med Brysselkålen. Står inget om det i receptet? Steks de separat?
Hej! tack snälla, Jag kokat kål med lättsaltat vatten och sedan kryddat sesamolja och soja och peppar och strö över lite sesamfrön.
Jättegott! Jag tog lövbiff i stället för köttfärs.
åh vad roligt att du tyckte om det. Tack
Barnen älskade detta, tack! Bra och snabb vardagsmat.
Tusen tack själv, vad glad jag blir.
Appreciation to my father who informed me about this web site, this website is truly awesome. Drusie Trumaine Lamont
Thank you so much