Köttfärsås med berebere är så smakrikt och riktigt gott. Berebere Är Ethiopian och Eritreanska kryddblandning. långkok köttfärs är bästa och godaste och det är perfekt att frysa ner.
Recept för 4- 6 portioner
500 g nötfärs
1 stor gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära färsk
1 msk berbere krydda
1 tsk koriander malen
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 stor morot
2 selleristjälkar
1 /2 grön paprika
1 buljongtärning
4-6 dl vatten
sal och peppar
3 msk olja
Så här gör du
Skala löken , vitlöken och finhacka. Riva ingefära med rivjärnen. Hacka salleri, paprika och moroten. Hetta upp olja i en kastrull och stek färsk tills den har fått färg. Tillsätt tomatpuré, torra kryddor och fräs ordentligt. I med löken, vitlöken , ingefära och stek 1 under omrörning. Lägg selleri, moroten, krossade tomater och vatten. Smula ner buljongtärning och lägg på locket. Låt koka 1,5 timme och rör om några gånger under koktid. Tillsätt eventuellt mer vatten. Smaka av salt och peppar och servera kokta pasta.
Hoppas att ska smaka