Mustigt köttgryta som kokar i en härligt tomatsås och som toppas hemgjord rostat lök.
En riktigt dröm gryta passar hela familjen och även till matlådor.
Recept
500 g köttbitar
250 färska spenat
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
2 stora löken finhackat
2 st tomater finhackat
4 st vitlöksklyftor riven
1 msk tomatpuré
1 msk ingefära riven
2 tsk koriander pulver
1 tsk kummin pulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprika rökt / vanliga paprika
0,5 tsk kardemumma mald
1 tsk socker
1-2 köttbuljongstärning
0,5 tsk peppar
olja till stekning
1 liter kokande vatten
2 _ 3 msk färska koriander.
Gör så här
Hacka kött lagom stora bitar.
Finhacka löken, ingefära, vitlöken och tomater.
Hetta upp olja i en stor kastrull och stek kött på hög varm tills den fått fin färg.
Tillsätt hackade löken, vitlöken, ingefära och stek allt 2 minuter.
Lägg i alla kryddor, tomatpuré och fräs under omrörning.
Tillsätt hackade tomater och försätt steka 3 minuter.
Häll över kokande vatten och låt grytan puttra i timme.
Rör om några gånger under kokan tid.
Smaka salt och peppar och rör ner hackade spenaten, koriander och låt stå på spisen 3_5 minuter.
Servera med kokat ris, rostat lök.
Hoppas att ska smaka!
Recepten för rostat löken
1 stor gul lök
2,5 dl olja
nypa salt.
Gör så här
Skär bort det yttersta på roten och toppen av löken
Skär löken strimlor.
Hetta upp oljan i en djup kastrull och rosta löken tills blev riktigt rostat.
Här behöver man ha tålamod, det tar ca 15 -_20 minuter.
Rör om dåd och då.
Löken på hushållpeppar för att rinna av ordentligt.
Strö över lite salt medan löken är varmt.
Skär löken strimlor
Huvud ingrediens