Riktigt smarrigt kallrökt lax röra med dijonsenap, kapris , crème fräsch och lite chilisås.
Ni MÅSTE BARA TESTA. Detta servera jag varje år till nyåren som förrätt.
Recept
250 g smördeg
1 ägg
Röran
1 dl crème fräsch
1 msk majonnäs
0,5 tsk dijonsenap
1 msk persilja/ dill
0,5 tsk kapris
150 g dl finhackat kallrökt lax ( spara lite garnering )
0,5 tsk chili sås ( kan uteslutas )
salt och peppar.
Gör så här
Blanda ihop ingrediensen till röran och ställa åt sidan.
Mjöla din arbetsyta och kavla smördegen och använda ett glass för att forma rätt strl.
Lägg i ung form med bakplåtspeppar och pensla med uppvispade ägg.
Satt ugnen 200 g och baka i ungen 7-10 minuter.
Tar ut och låt svalna lite stund.
Medan dem är lite varma , skär bort toppen för att lättare fylla i fyllning.
Klick i ca 1 tsk fyllningen för varje och garnera resterande lax och finhackade persilja/ dill.
Servera som förrätt eller vid buffé.
Hoppas att ska smaka!