Recept för portioner
300 g pasta valfritt
1 burk kronärtskock
2 dl crem fraiche
1 dl vatten från pastan
1 lök
2 st vitlöks
20 st körsbärstomater
150 g spenat
2 msk olivolja
1 msk smör
1 citron zest och saften av 1/2
1 buljong grönsaks
nypa chili flasks
2 msk persilja
1 dl parmasoan
salt och peppar.
Gör så här
Koka vatten en kastrull med salt och koka pastan 2 min mindre enligt avgivningen tiden.
Skala löken och vitlöken och hetta upp olja en panna. Fräs löken , vitlöken nån min. Dela tomater i mitten och lägg tillsammans med kronärtskocka och smula ner buljong och låt koka 5 min. Tillsätt crem fraishe, spenat och vatten från pastan. häll ner kokta pastan, ost och hackade persilja. avsluta citronsaft mer ost och persilja. servera direkt. Funkar också som matlådda.
Hoppas att ska smaka.