Krämig och otroligt god indisk kycklinggryta som passar till vardagsmat. Alla älskar den rätt , så smakrikt och väldigt enkelt.
4 portioner
400 g kycklingfilé
1,5 dl turkiska yoghurt
4 st vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 tsk paprika pulver
1 koriander malen
1 tsk spiskummin
o.5 tsk chili pulver
1/2 citron ssaft
1 msk rapsolja.
Såsen
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
liten mängd riven ingefära
1 tsk malen koriander1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
2 små skedar tomatpuré
1 paket krossade tomater
1 msk allkrydda eller kycklingbuljongtärning
3 dl grädde (jag använder vispgrädde)
3 msk olja
2 dl vatten
1 msk färsk koriander
Gör så här
Skär kycklingen i fina munbitar och lägg dem i en skål. Tillsätt alla ingredienser till kycklingen och marinera gärna i 1-2 timmar, men ännu bättre över natten. Hetta upp olja i en panna och stek i 2 minuter per sida. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan. Fräs löken en stund. Tillsätt vitlök och ingefära, och blanda väl. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré, och blanda runt. Häll över krossade tomater, vatten och buljong. Låt såsen koka i 10 minuter under lock. Mixa såsen till en slät puré och tillsätt kycklingen. Grädda och låt puttra i 15 minuter på låg värme. Avsluta med hackad koriander och smaka av med salt och peppar.
Hoppas att ska smaka