Denna krämiga röda linser som serveras med pocherat ägg och hett smör. Ni MÅSTE BARA TESTA
Recept för 2-3 portioner
2,5 dl röda linser
3 dl vatten att koka linserna
nypa salt
såsen
1 burk kokosmjölk
1/2 burk krossade tomater
eller färska tomater
1 msk tomatpurén
3 st vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk ingefära färska
1 tsk paprika pulver
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
1,5 buljong tärning
salt och peppar
Het och kryddat smör att garnera
2 -3msk smör
o,5 tsk spiskummin frön
,5 tsk paprika pulver
2 st chili torr
Serveras
Tunnbröd
Pocherat ägg
Så här gör du
Koka linserna med lätt saltat vatten tills dem är mjuk och lägg åt sidan. . Heta upp olja stek lök, vitlök och ingefära. Tillsätt torra kryddor, tomatpuré och rör runt. Häll över krossade tomater, kokosmjölk , buljong tärning och låt puttra 5 minuter under lock. Rör ner kokta linser och låt koka 5 minuter till. Smaka av salt och peppar och stäng av spisen. En Annan stekpanna, Hetta upp smör och lägg i spiskummin frön, paprika pulver och chili och stekl att tills börjar
dofta. Lägg kokta linserna i en stor fat och garnera kryddiga smör och pocherat ägg. Jag har serverad tunnbröd och länken finns nedre.
Sabaayad – Somaliska tunnbröd som serveras hett mungbönor gryta