Krispig grönsaker med nudlar och tamarind

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Ibland vill man ha middag på så snabbt som möjligt men ändå näringsrik mat.

Recepten
250 g äggnudlar
2 st morötter
100 g champinjoner
100 g spetskål
1 liten lök
2 st vitlök
2 msk soya
1 msk ostersås
2 msk tamarinpastan
1 msk chilisås
1tsk sesamolja
3 msk matolja
2 msk färska koriander
1 msk sesamfrön
Eventuellt stekt ägg vid servering.

Gör så här

Börjar med att koka nudlarna enligt förpackningen anvisningarna. Sila av och spola med kall vatten. Lägg nudlarna åt sidan. Skala löken, morötter och skär strimlor, finhacka vitlöken, champinjoner och vitkålen. Blanda ihop soya, ostersås, chilisås, tamarinpastan och sesamolja i en skål och lägg åt sidan.

Hetta upp oljan i stekpannan , stek morötter något minut, tillsätt champinjoner, vitkål och stek under omrörning nån minut. Tar ut grönsaker och lägg åt sidan. Häll i mer olja i stekpannan, fräs löken och vitlök 2 minuter. Lägg i nudlarna och stekta grönsaker och häll över såsen , stek allt på hög värme tills allt går ihop. Stek inte för länge, ska ha lite tuggmotstånd. Strö över koriander och sesamfrö. Servera genast.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier