Krispy kycklingburgare med med coleslaw

Kök

Latinamerikansk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Blanda godaste jag vet , Krispy kyckling med krämig sallad med lite hetta.

Instruktioner

Recept för 4 portioner

 

4 st kycklingfile

1 dl mjöl

1 dl polenta , man kan ersätta ströbröd

1 tsk paprika pulver

1 tsk oregano

1 tsk gurkmeja

1 tsk lök pulver

0,5 tsk chili pulver

1 dl natural yoghurt

salt och peppar

smör och olja steka i kyckling.

 

Lägg kyckling i en stor skål och tillsätt torra kryddor, yoghurt och salt och peppar.

Blanda  ordentligt och låt gärna stå 15 minuter.  Under tiden förberada coleslaw salladen.

 

Coleslaw

liten rödkål

2 st morötter

1 liten gul lök eller rödlök

1 dl persilja

2 dl kräm fräsch

1 dl majo

1 citronsaft

1 tsk chili  ( kan uteslutas )

salt och peppar.

 

enkel sås till burgare 

1 dl kräm fräsch

2 msk majo

1 msk srirachasås

1 tsk ketchup

salt och peppar

 

 

 

Gör så här 

 

Hetta upp smör och olja i panna. Stek kyckling 4 min per sida.  Lägg på en  tallrik med hushållspapper under för att rinna av.

Fin strimla  kålen  och riva  morötterna med rivjärnen stora delen. Hacka löken, persilja och lägg allt i en skål. Tillsätt kräm fräsch , majo, citronsaft salt och peppar. Blanda väl och lägg åt sidan.   Pensla med smör hamburgare bröd och rosta för att blir krsipigt.

 

 

Servera gärna med super krispigt kyckling, krämiga coleslaw salladen och den enkelt såsen och njut.

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier