Recept för 4 portioner
4 st kycklingfile
1 dl mjöl
1 dl polenta , man kan ersätta ströbröd
1 tsk paprika pulver
1 tsk oregano
1 tsk gurkmeja
1 tsk lök pulver
0,5 tsk chili pulver
1 dl natural yoghurt
salt och peppar
smör och olja steka i kyckling.
Lägg kyckling i en stor skål och tillsätt torra kryddor, yoghurt och salt och peppar.
Blanda ordentligt och låt gärna stå 15 minuter. Under tiden förberada coleslaw salladen.
Coleslaw
liten rödkål
2 st morötter
1 liten gul lök eller rödlök
1 dl persilja
2 dl kräm fräsch
1 dl majo
1 citronsaft
1 tsk chili ( kan uteslutas )
salt och peppar.
enkel sås till burgare
1 dl kräm fräsch
2 msk majo
1 msk srirachasås
1 tsk ketchup
salt och peppar
Gör så här
Hetta upp smör och olja i panna. Stek kyckling 4 min per sida. Lägg på en tallrik med hushållspapper under för att rinna av.
Fin strimla kålen och riva morötterna med rivjärnen stora delen. Hacka löken, persilja och lägg allt i en skål. Tillsätt kräm fräsch , majo, citronsaft salt och peppar. Blanda väl och lägg åt sidan. Pensla med smör hamburgare bröd och rosta för att blir krsipigt.
Servera gärna med super krispigt kyckling, krämiga coleslaw salladen och den enkelt såsen och njut.