Det finns ris och så finns det kryddat ris som du kommer aldrig att glömma smakan, konsistens. Denna kryddat kyckling
och riset kokar du allt tillsammans. Såå himla gott och kan lova att du kommer laga flera gångar. Lät enkel att laga och otroligt galet gott risrätt.
Recept för 4 portioner
3 st kycklingklubbor
4 dl basmati ris
3 dl kokande vatten (tillsätt mer vid behöv)
2 gula lökar
4 st vitlökskyflor
1 msk färsk ingefära
1 hel kanelstång
4 st kardemumma kapslar
1 msk tomatpure
4 st färska tomater
1 tsk koriander malen
1 tsk spiskummin malen
1 tsk paprika pulver
1 tsk gurkmeja
3 msk färska koriander att strö över sedan.
4 msk olja att steka i
1 grönsaksbuljong
salt och peppar.
Gör så här
Börjar med att krydda kyckling salt och peppar både sidan. Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckilng tills fått fin färg.
Ta ut kyckling och lägga åt sidan. Tillsätt mer olja vid behöv och fräsa löken, vitlöken, ingefära tillsammans kanelstång, kardemumma . Lägg i torra kryddor och stek allt en stund. Tillsätt tomatpuré och rör runt. Lägg i hackade tomater och låt koka under lock 10 minuter. Lägg i Sedan kyckling och smula ner buljongtärning och liten vatten. Låt koka 20 minuter. Under tiden tvätta riset minst 4 gånger och blötlägg 20 min. Lyfta kyckling och tillsätt riset och häll över kokande vatten. Smaka av salt, peppar och lägg tillbaka kyckling, och strö över färsk korinader. Täcka kastrullen med aluminium foil, koka upp och sänka värmen. Låt koka 20 min. Servera gärna med god sallad och sås. hoppas ska smaka!
hoppas att ska smaka
2 Responses
Wow vad smakrikt och gott det blev 🤤 var nervös över alla moment men det gick hur smidigt som helst och lite disk efter 😂
Assalam alekum arehmatulahi barakatu Khadija. Tack för din blogg! Ska man ta bort skinnet på kycklingklubborna?