Hur enkelt och hur gott som helst. Kryddigt bulgur med ugnsbakad grönsaker. Ni måste bara test. Funkar vilka grönsaker du har hemma.
Recept för 4 portioner
4 dl bulgur
5- 6 dl kokade
1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1 tsk curry pulver
1 tsk paprika pulver
1 buljongtärning
2 msk smör
1 msk olja
salt och peppar
Grönsaker
1 stor zucchinin
1 röd paprika
3 st morötter
2 msk olivolja
1 tsk oregano
salt ch peppar
Så här gör du
Börjar med att hacka alla grönsaker och lägg stor ugnsform. Krydda salt, peppar , oregano och olja. Satt ugnen på 200 grader.
Rosta grönsaker 15-18 minuter. Skala löken, vitlöken och hacka fint. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Fräs löken, vitlöken en stund. Tillsätt torra ingredienser och tomatpuré rör runt tills börjar dofta. Lägg i bulgur och stek allt 1 min. Häll över kokande vatten och smula ner buljongtärning. Blanda väl och låt koka på medelvärme 20 minuter. Lägg bulguren i botten en stor serveringsfat och toppa med de rostade grönsakerna. Servera gärna med god sallad och vitlökssås.
Hoppas att ska smak
2 Responses
Wow vad härligt 🙂
Hittade till din blogg , ska bli kul o prova på dina recept o lite nyare typ av mat än vad jag är van att laga .
Spännande.
Kram Cim
Varmt välkommen och hoppas att du hittar många spännande recept.