Kung pao är en Fantastiska god rätt från Kina där man gör helst med kyckling/ beef men testat att göra sötpotatis.
Det blev såå gott med sötpotatisen och lite hetta, Ni MÅSTE TESTA.
Recept
500 g sötpotatis
2 st salladslök
3 st vitlök
1 msk ingefära riven
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk laoganma chilisås / 1 tsk chiliflaks (Kan uteslutas )
1 dl jordnötter
1 morot
olja
Såsen
2 msk soja sås
1 msk mörk soja sås
2 msk socker
1 msk sesamolja
1 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 tsk vitpeppar .
Gör så här
Skala sötpotatis och skär små bitar.
Hacka paprika, salladslöken , morötter och riva vitlöken och ingefära.
Koka potatisen med lätt saltat vatten 7 minuter.
Sila av potatisen och marinera med 1 tsk sesamolja 1 tsk majsstärkelse. Blanda väl och låt stå 10 minuter.
Hetta upp olja i stekpanna och stek potatisen 2 minuter per sid. Tar ut potatisen och lägg åt sidan. Häll i mer olja vid behöv och fräs vitlöken, ingefära och löken något minut. Lägg i chilisåsen , paprika , salladslöken och morötter.
Stek allt på hög värm. Lägg tillbaka potatisen häll över såsen och rör runt lite. Vänd i jordnötter.
Servera gärna med jasmin.
Hoppas att ska smaka !
2 Responses
Jättegott. Hade svårt att få yta och färg på potatisen, den blev mest mjuk. Hade mer vatten i då det blev tjockt med bara 1 dl i såsen. Gillades av hela familjen 👌
Vad kul att höra! Man måste ha hög värme stekpannan och inte för många potatis samtidigt.