Riktigt krispig friterad kyckling med panka , mjöl och ägg. Barnen favorit mat och dem vill gärna äta nästan varje middag.
Recept för 4 portioner
4 st kycklingfilé
1 dl vetemjöl
2 dl panka (pankoströbröd)
0,5 dl riktigt kallt vatten
2 ägg
salt och peppar
Såsen
1 stor gul lök
1 msk farin socker
1,5 dl vatten
1 msk soja
1/ 2 buljong
olja
Peppar.
Serveras
jasmin ris
Rödkål sallad
Banka ut kyckling så den blir jämntjock. Krydda salt och peppar båda sidan. Blanda kallt vatten, ägg , mjöl och salt och peppar i en skål och lägg åt sidan. En annan skål lägg i panka. Vända kycklingen äggsmeten och sedan pankoströbröd. Hetta upp olja i en panna och stek kyckling 3-4 minuter per sida .
Lägg kyckling tallrik med bakplåtspapper under för att rinna av. Under tiden gör såsen genom att skala löken och skära strimlor.
Hetta upp olja stekpanna och stek löken 4-5 minuter tills det blir mjuk. Tillsätt farinsocker, vatten, soja och buljong. Låt puttra 5 minuter och smaka salt och peppar. Serveras med ris, kyckling och valfri sallad.
Hoppas att ska smaka.