Recept 4 portioner
4 st kycklingfilé
2 dl yoghurt
1 msk garam masala
1 msk färsk ingefära
4 st vitlökskyftor
1 tsk chili pulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprika pulver
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
salt och peppar.
Masala såsen
400 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
1 msk garam masala
1 msk paprika pulver
1 tsk chili pulver
1 tsk curry pulver
2 dl grädde
1,5 dl vatten
1 dl koriander färsk
1 buljong tärning
salt och peppar
Gör så här
Blanda marinaraden i en skål och lägg i tärnade kyckling. Låt gärna marinaras minst 2 timmer men över natten.
Skala löken och hacka fint. Riva vitlöks, ingefära. Hetta upp olja i stekpanna stek kyckling tills fått fin färg. Ta ut kyckling och lägg åt sidan. I samma stekpanna fräs löken, vitlöken, ingefära nån minut. Tillsätt torra kryddor , tomatpure och stek tillsammans under omrörning. Häll över krossade tomater , vatten och smula ner bulgong. Låt koka 10 minut. Tillsätt grädde och stekta kycklingen och låt puttra 20 min. Vända hackade koriandar och smaka av salt och peppar.
Servera gärna med kokta ris
2 Responses
Hej!
Vad är det för grädde du använde i Masala såsen?
Jag använder vispgrädde