Lättlagat och jättegod kycklinggryta med smak av dill, vitlök och kapris.
600 g kycklingfilé
3 st vitlök
2 tsk kapris finhackad
1/2 purjolök finhackad
1 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl kycklingbuljong/vatten
0,5 dl dill finhackad
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
Olja och smör att steka.
Gör så här
Börjar med att dela kyckling i mitten , krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek kyckling 2-3 minuter på hög värme.
Tar ut kyckling och lägg åt sidan.
I samma stekpanna tillsätt mer olja,
Stek tillsammans purjolök, kapris, vitlök någon minut. Häll över grädde buljong/vatten, dill och rör runt lite. Lägg i kycklingfile och hackade paprikor. Låt puttra 15 minuter under lock.
Servering förslag ris/ pasta eller potatis.
Hoppas att ska smaka!
4 Responses
Finns det recept på potatisarna på bilden också?
Nej tyvärr, men jag kokade med lättsaltat vatten ca 10 minuter och sedan stekt med smör dill
Det blev sagolikt gott!
Vad roligt att höra, tack snälla