Lättlagat och jättegod kycklinggryta med smak av dill, vitlök och kapris.
600 g kycklingfilé
3 st vitlök
2 tsk kapris finhackad
1/2 purjolök finhackad
1 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl kycklingbuljong/vatten
0,5 dl dill finhackad
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
Olja och smör att steka.
Gör så här
Börjar med att dela kyckling i mitten , krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek kyckling 2-3 minuter på hög värme.
Tar ut kyckling och lägg åt sidan.
I samma stekpanna tillsätt mer olja,
Stek tillsammans purjolök, kapris, vitlök någon minut. Häll över grädde buljong/vatten, dill och rör runt lite. Lägg i kycklingfile och hackade paprikor. Låt puttra 15 minuter under lock.
Servering förslag ris/ pasta eller potatis.
Hoppas att ska smaka!
4 Responses
Finns det recept på potatisarna på bilden också? 😍
Nej tyvärr, men jag kokade med lättsaltat vatten ca 10 minuter och sedan stekt med smör dill
Det blev sagolikt gott! 😋
Vad roligt att höra, tack snälla